Team buglovers

Het bugloverteam van Duurzaam Insecten Eten bestaat uit zeer ervaren sprekers, workshopbegeleiders en insectenkoks zoals:

Bas Godschalk

Entomofagist

Mijn naam is Bas Godschalk en ik beheer de website Duurzaam Insecten Eten. Ik heb mijn eigen bedrijf Insectsforall en van daaruit geef ik regelmatig lezingen en gastlessen. Ik ben een enthousiaste insectenliefhebber, die een ruime ervaring heeft opgedaan in milieu- en energievraagstukken. Ik heb veel projecten uitgevoerd in Europa en Azië. Ik vind het uitermate boeiend om samen te werken met verschillende culturen en zo van elkaar te leren.

Insecten als duurzame eiwitbron voor iedereen. Daar geloof ik in en daar zet ik me voor in. Een insect eten lijkt niet direct vanzelfsprekend, maar als je er even over nadenkt, dan is het zo gek nog niet. Door het geven van lezingen, wil ik mensen graag aan het denken zetten en laten ervaren hoe insecten proeven. Graag kom ik bij u langs om een presentatie of gastles te geven over het eten van insecten. Uiteraard kunt u dan ook verschillende insecten proberen. (meer…)

Share

    Daisy Stauder

    Entomofagist

    Mijn naam is Daisy Stauder en in samenwerking met Duurzaam Insecten Eten verzorg ik proeverijen en workshops over eetbare insecten.

    Als beroep ben ik kok en productdesigner waarbij ik beiden combineer en sinds 2011 heb ik veel ervaring opgebouwd met insecten eten workshops en insecten proeverijen binnen scholen, bedrijven, privé feesten, bruiloften en evenementen.

    Ik neem je mee in de wereld van insecten eten en laat je graag kennis maken met de smaak beleving van insecten, waarbij smaken en structuren elkaar contrasteren
    Zoals de nootachtige smaak van een meelworm met een luchtige structuur en een stevige basis van hartige cakes. (meer…)

    Share
      Share

      4 gedachten over “Team buglovers

      1. Goede dag

        Ik vroeg me iets af heb het probeer pakket van jullie binnen gekregen maar vroeg me af of die al klaar waren om op te eten of eerst nog gekookt moesten worden

        Mvg s.mulder

        • Beste Stefan,
          Gevriesdroogde insecten kan je zo eten zonder iets te doen. Je maakt ze lekkerder door ze te kruiden, te marineren of een minuutje in de pan te roosteren met een drupje olie.

      2. Beste

        Mijn naam is Alexandra. Ik ben in het 6de jaar van TA Jette. Wij moeten deze jaar een GIP voorbereiden en het thema hiervan is ”insecten in de voeding”. Ik ben hiervoor op zoek naar verschillende winkeltjes/firma’s waar wou zouden mogen langskomen.
        Hopend op een positief antwoord.

        Alvast bedankt.
        Mvg,

        Moreno Madrid Alexandra

      3. Beste buglovers,

        Wat een interessante en inspirerende website! Dankzij een aflevering van Chef’s Table (Netflix) ben ik geobsedeerd geraakt met mieren in gerechten. Die zijn echter veel moeilijker te vinden dan bijvoorbeeld meelwormen of krekels. Weten jullie waardoor dat komt? Zijn ze minder makkelijk te kweken?
        Het lijkt mij fantastisch om eens flink te experimenteren met een bakje “green-weaver”, “leaf-cutter”, “carpenter” of “honeypot” mieren (het liefst met pootjes). Enig idee hoe ik daar aan zou kunnen komen? Zijn er importeurs of kwekers bij jullie bekend die mieren aanbieden?

        Ik kijk uit naar jullie antwoord!
        Groetjes,
        Milan

      Geef een reactie

      Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *