Bestellen

Eetbare insecten kopen / bestellen
Als je graag een keer zelf aan de slag wilt om een insectengerecht klaar te maken, dan is de eerste vraag: waar koop ik insecten? Over het algemeen is het best lastig om een winkel of webshop te vinden waar je insecten kunt kopen. Duurzaaminsecteneten heeft een aantal opties op een rijtje gezet en ook eigen ervaringen erbij gezet.

Wat voor insecten kun je kopen?
In Nederland en België zijn er verschillende aanbieders van insecten die geschikt zijn voor humane consumptie. Veel verkocht wordt de meelworm en zijn kleinere broertje de buffalo-worm. Ook de krekel en de sprinkhaan zijn populair. Deze insecten zijn meestal verkrijgbaar in potjes of zakjes en zijn gevriesdroogd. Daardoor zijn ze lang houdbaar bij kamertemperatuur. Ook zijn er diepvriesproducten te koop, zoals wasmotlarven.
Naast de pure insecten zijn er ook bewerkte insectenproducten. Denk aan snoepgoed met insecten (lolly’s of nougat, chocolade) of gekruide krekels en meelwormen. Deze smaken meer naar borrelnootjes en zijn goed samen met je biertje of drankje te consumeren. Bij sommige webwinkels heb je bijzondere producten zoals soep of pasta met insecten.

Waar kun je insecten kopen?
Insecten zijn op verschillende manieren te kopen. Gevriesdroogde insecten kan je bij de Jumbo krijgen, al moet je er meestal naar vragen. De Albert Heijn heeft soms insectenproducten, zoals de insectenlolly tijdens Halloween en op de Albert Heijn webshop kan je een potje meelwormen bestellen. Als je zakelijke klant bent, kun je ook bij de (grotere) Sligro of Hanos vestigingen terecht. Verder bij een paar delicatessenwinkels.

De meest makkelijke en misschien ook wel snelle manier is om een bestelling te doen bij een webshop. Veel Nederlandse kwekers hebben een eigen webshop waar je insecten en insectenproducten kunt kopen. De ene webshop is uitgebreider dan de andere en het aanbod kan flink verschillen.

Hieronder geven we een overzicht van verschillende webshops of winkels waar je insecten kunt bestellen of kopen. Onze ervaring is dat er snel shops bijkomen, maar ook weer verdwijnen. Als je zelf een webshop of winkel hebt ontdekt die niet in de lijst staat, laat het even weten in een reactie. Ook als eentje geen insecten meer verkoopt.Tinyfoods
Tinyfoods is uitgebreide webshop met veel verschillende gekruide insecten. Zeker de moeite waard om hier een kijkje te nemen.
T: 0341 – 842 121
Mail: info@tinyfoods.nl
www.tinyfoods.nl

Jimini’s
Een mooi assortiment van insectenproducten, die ook nog eens mooi verpakt zijn.
T: 06 – 1354 1085
Mail: evelien@jiminis.fr
www.jiminis.nl

Delibugs
Uitgebreide insectenwebshop met gevriesdroogde, gekruide en bijzondere insectenproducten.
T: 0320 – 277 928
Mail: info@delibugs.nl
www.delibugs.nl

TastyBugs
Insectenwebshop van de TastyBugs kweker. Bijzondere producten, zoals insectensoep en bamiballen met insecten. De chocolade is zeer aan te bevelen.
T: 03 – 1787 3085
Mail: info@tastybugs.nl
www.tastybugs.nl

Jumbo
De vier soorten gevriesdroogde insecten zijn verkrijgbaar. Meestal moet je het navragen en kunnen ze het voor je regelen. Op de website kun je geen insecten bestellen, maar met de zoekfunctie wel een paar leuke insectenrecepten vinden.
www.jumbo.com

Albert Hein
Via de webshop van Albert Hein zijn nu ook een aantal soorten gevriesdroogde insecten te koop
www.ah.nl

Poelier Ruig
Zuideinde 235
1511 GE Oostzaan
T: 075 – 6847333
www.winkelruig.nl

Peek & Van Beurden Delicatessen
Bij Peek & Van Beurden Delicatessen kan je terecht voor meelwormen, buffalo-wormen en sprinkhanen. Er bestaat ook de mogelijkheid om ze op te laten sturen, mits je vooruit betaald.
Nachtegaalstraat 56
3581 AL Utrecht
www.peekenvanbeurden.nl

Uiteraard kunt als particulier ook insecten online bestellen klik hier voor een overzicht van insecten webshops in Nederland en België.

Proefpakket voor beginners
Ideaal als eerste kennismaking met insecten eten en ook erg leuk als origineel cadeautje. Drie soorten gekruide insecten en twee lekkere repen in een voordeelverpakking van ‘Tinyfoods‘.

Heb je je bestelling van eetbare insecten in huis gekregen ga er dan direct mee aan de slag. Lees eerst wat je ter voorbereiding dient te doen voordat je je insecten op kan eten. En kies daarna een lekker insecten recept uit of laat je inspireren door het insecten kookboek: Insectenkookboek bekijken en eventueel direct online kopen.

Heb jij nog een tip waar je insecten voor menselijke consumptie (online) kan bestellen laat het weten in een reactie.Share

17 gedachten over “Bestellen

 1. Pingback: Waarom kinderen geen groente lusten (en dat prima is) - Kiind Magazine

 2. Zijn er ook verse insecten ergens verkrijgbaar? Ik heb nu gevriesdroogde sprinkhanen en krekels gegeten, maar dat is eigenlijk niet meer dan een hele dure hap lucht. Het stelt echt niks voor!

 3. Pingback: Workshop: koken met insecten (35 euro) – Healthy & Zen

 4. Van iemand hoorde ik over een winkel in Nijmegen waar je eetbare insecten kunt kopen – maar die persoon wist geen naam. Ik kan het nergens vinden. Weten jullie misschien welke winkel het is?

   • Er is in Nijmegen iemand die insecten verkoopt u namens een Frans bedrijf. Jiminis heet het.
    Die mocht ik laatst proeven en de op smaak gebrachte krekels en meelwormen waren eigenlijk erg lekker!

   • Ik was laatst in Nijmegen bij een borrel waar ze insecten uitdeelden. Dat meisje dat dat deed heet Evelien Donkers. Die is van Jimini’s, het merk waar ook de repen van zijn die ik hierboven zag staan.

 5. Hey,

  Zijn er ook leveranciers in Belgie gekend?
  ik ga eigelijk graag naar een winkel of markt waar k alles kan bekijken of proeven voor het kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *